DigiLab Rivierenland

Opzoek naar kansen

Studenten helpen je verder op weg!

E-commerce

E-commerce en inzet van digitale (verkoop)kanalen is een belangrijk ontwikkelpunt voor het regionale mkb. Studenten van de opleidingen ICT, mediavormgeving, marketing en sales helpen ondernemers onder andere met content- en/of social media strategie, webshop, webcare en zoekmachine optimalisatie (SEO).

Automatisering

Studenten ICT en software development adviseren ondernemers over vraagstukken rondom pakketselectie, werken in de cloud en (mobiele) applicaties. Onderwerpen als AVG en cybersecurity worden hierin meegenomen in de vorm van audits. Daarnaast kunnen ondernemers terecht met vragen over domotica toepassingen.

Online channeling en samenwerken

Er is een toenemende vraag naar online samenwerken en communiceren, waaronder via webinars. Studenten van Mediavormgeving en ICT adviseren ondernemers hoe zij een goede webinar verzorgen en adviseren over de inzet van techniek bij (online) evenementen. In het Praktijklab kan een dergelijke opdracht vervolgens verder opgepakt worden (denk aan het hosten van digitale tools tijdens webinars). Maar ook de inzet van de opname- en uitzendstudio van DigiLab. Naast webinars hebben studenten en docenten van ROC Rivor tijdens corona veel geleerd over online lesgeven en samenwerken. Deze kennis delen zij met ondernemers.

Digitale vaardigheden

Studenten ondersteunen bedrijven bij het digitaliseren van bedrijfsprocessen; op welke wijze IT-middelen inzetten zodat ze optimaal ondersteunend zijn aan de werkprocessen. Maar ook cursussen over applicaties binnen Office 365, zoals SharePoint.

Studenten aan het woord!

"Ik heb geleerd om met een echte klant te werken. Dat is veel realistischer. Hartstikke leuk om te zien dat er ook echt iets gedaan wordt met mijn advies"
Jordy Geelen
ICT
Hier wacht een student op een nieuwe opdracht.
Meld je nu aan!
Student
Hier wacht een student op een nieuwe opdracht.
Meld je nu aan!
Student