DigiLab Rivierenland

Start Digilab Rivierenland

Recent kreeg ROC Rivor groen licht van het ministerie van EZ voor het ontwikkelen van een Digitale Werkplaats voor MKB in de regio Rivierenland: DigiLab Rivierenland.

DigiLab Rivierenland is bedoeld om regionale MKB bedrijven te helpen bij het digitaliseren van hun werkprocessen. DigiLab Rivierenland is een initiatief van ROC Rivor en wordt gesteund door VNO-NCW, RW-POA Rivierenland, Werkzaak Rivierenland, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Logistic Valley. 

Samenwerking van onderwijs en MKB bedrijven over ICT en digitalisering

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het MKB in Nederland een achterstand heeft op het gebied van ICT en digitalisering van bedrijfsprocessen. De Digitale Werkplaatsen in Nederland (14 in totaal) helpen om deze achterstand in te lopen door bedrijven te adviseren bij o.a. online marketing, data analyse, cloudoplossingen, e-commerce, virtual reality, blockchain en robotisering.  

De regio Rivierenland is een echte mkb-regio, waarin digitalisering een belangrijk vraagstuk is om toekomstbestendig en competitief te blijven.

Tegelijkertijd helpt de samenwerking de onderwijsinstellingen om het onderwijs meer praktijk- en projectmatig in te richten. Wat zorgt voor een betere aansluiting van studenten op de arbeidsmarkt.

Een leuk nieuwsbericht van:

lees ook:

Alle berichten

Uncategorized
Kevin van Tuil

Opnamestudio ON AIR

Opnamestudio ON AIR voor RW-POA In de maanden maart en april vinden opnamen plaats in de opnamestudio van DigiLab Rivierenland voor het Regionaal Werkbedrijf –

Lees meer »
Uncategorized
Kevin van Tuil

Speeddates met opdrachtgevers

Speeddates met opdrachtgevers 26 studenten van de opleidingen ICT en Software Development hebben onlangs via speeddates kennisgemaakt met nieuwe opdrachtgevers! Het gaat om Wouter Mulders

Lees meer »
Uncategorized
Kevin van Tuil

MKB’ers pitchen opdrachten

MKB’ers pitchen opdrachten Vrijdag 11 februari verzamelden zo’n 30 tweedejaars studenten van diverse opleidingen zich in het PraktijkLab van ROC Rivor. Ze namen deel aan

Lees meer »