DigiLab Rivierenland

Eerste Innovatieweek ROC Rivor groot succes!

Na drie dagen heel hard werken en volledige focus, was daar op dag vier het moment van de waarheid. Tijdens de Herfstlezing van ROC Rivor op 10 november vond voor 150 eerstejaars studenten dé ontknoping plaats van de allereerste Innovatieweek van het ROC. Onder luid applaus van studenten, medewerkers, ouders en werkgevers in de regio werd ‘team blauw’ uitgeroepen tot winnaar van de Onderwijs Innovatie Award.

150 Eerstejaars studenten gingen tijdens de Innovatieweek aan de slag met een uitdagend vraagstuk van opdrachtgever Rabobank, namelijk: ‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren van 12-24 jaar de ConsuMindSet hebben, zodat zij in actie komen om minder (energie) te consumeren?’
In multidisciplinaire teams en onder begeleiding van docenten dompelden de studenten zich onder in de wereld van duurzaamheid en innovatie, om uiteindelijk tot goede oplossingen voor het vraagstuk te komen.

Pitchen
Tijdens de finale van de Onderwijs Innovatie Award pitchten vijf teams hun oplossingen voor een echte vakjury en een groot publiek. Het was spannend, maar uiteindelijk werden de studenten van team blauw met hun ‘game voor duurzame challenges’ door de vakjury verkozen tot winnaar. Juryvoorzitter Lizette Wolters van Rabobank was onder de indruk: “Deze oplossing voldoet aan alle elementen: duurzaamheid, innovatie, creativiteit én haalbaarheid. Wat daarnaast opviel was de goede samenwerking binnen het team. Dat was heel mooi om te zien. Ook benadruk ik graag dat hetgeen alle teams deze week hebben neergezet ontzettend knap is en bovendien erg waardevol voor ons.”

Even wennen
Student Dinand Klaasing uit het winnende team is ontzettend blij: “Het was een intense week. Ik had niet verwacht dat wij zouden winnen. Ik ben heel erg blij!” Wat hem het meest is bijgebleven: “Dat we met zijn allen in drie dagen iets moois hebben neergezet. Waar het maandag de eerste paar uur even wennen was, werd het iedere dag steeds beter met uiteindelijk een mooi resultaat!”

Ook Stan Vloet, voorzitter college van bestuur ROC Rivor deelt het enthousiasme: “Ik ben ontzettend trots op de betrokken docenten die 150 studenten binnen een week van ‘waarom moeten we dit doen?’ naar ‘mogen we dit volgend jaar weer doen?’ hebben bewogen. Het ultieme bewijs dat de Innovatieweek een succesformule is!”

Samen
Tot slot geeft initiatiefnemer en projectleider Hilco van de Kraats aan dit niet zonder een goede samenwerking te kunnen: “We hebben dit echt met elkaar neergezet. Onderwijs maken we samen. Het succes van deze Innovatieweek smaakt naar meer en biedt mogelijkheden voor uitbreiden. De energie die hieruit is ontstaan, geeft een impuls aan een duurzame samenwerking met de regio.”


Bekijk hier de compilatievideo van de Innovatieweek.

Een leuk nieuwsbericht van:

lees ook:

Alle berichten