DigiLab Rivierenland

Studenten ROC Rivor pitchen idee bij Rabobank

Drie studenten van ROC Rivor, Owen Serbee, Dinand Klaasing en Hatim Saddk, wonnen afgelopen november tijdens de Innovatieweek de Onderwijs Innovatie Award. Een half jaar later pitchen zij het winnende idee aan het Business Applications Team van Rabobank op het hoofdkantoor in Utrecht. Een droom die uitkomt.

Tijdens de Innovatieweek in november 2022 gingen 150 eerstejaars studenten aan de slag met een uitdagend vraagstuk van opdrachtgever Rabobank, namelijk: ‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat jongeren van 12-24 jaar de ConsuMindSet hebben, zodat zij in actie komen om minder (energie) te consumeren?’
Owen, Dinand en Hatim bedachten de oplossing; een game vol uitdagende challenges voor jongeren. Deze oplossing mochten ze op 23 mei 2023 pitchen aan het Business Applications Team van Rabobank. Student Owen vertelt: “We vonden het geweldig dat we de kans kregen als eerstejaars mbo-studenten om bij zo’n groot bedrijf ons idee te mogen pitchen. Dit vergeet ik nooit meer”.

Christel van der Pluijm – Projectmanager Programma Bankier van de Energietransitie bij Rabobank – was in november al zeer onder de indruk van de creatieve oplossing van het winnende team en maakte het daarom mogelijk voor de studenten om hun idee te pitchen aan het Business Applications Team van Rabobank.

Bart de Boer – Product Owner Business Applications Team – keek vol enthousiasme naar de pitch van de studenten. “Hier kan de bank veel van leren. Het was een inspirerende pitch in het Engels. We kregen dankzij de studenten inzicht in de geest van jongeren en welke mogelijkheden en kansen er zijn voor de Rabobank.”

SAMENWERKEN EN TALENTONTWIKKELING

Na de pitch stond er voor de studenten nog een workshop App-ontwikkeling van het Power Platform van Microsoft op het programma. Ze sloten deze energieke dag af met een borrel en een hapje met het Business Applications Team.

Hilco van de Kraats – initiatiefnemer en projectleider van de Innovatieweek – is ontzettend trots op deze ontwikkelingen binnen het onderwijs: “Dat mbo-studenten een zelfbedacht idee mogen pitchen aan een van de grootste bankorganisaties van Nederland is een prachtig voorbeeld van samenwerken en talentontwikkeling. Dit smaakt naar meer!”

Een leuk nieuwsbericht van:

lees ook:

Alle berichten